Babilonienii

In jos

Babilonienii

Mesaj Scris de Johnny la data de Dum Noi 29, 2009 1:54 pm

Babilonul a luat fiinţă în a II-a jumătate a mileniului III î.Hr. pe malul Eufratului, în Mesopotamia centrală. Profitând de o poziţie geografică favorabilă, la intersecţia unor importante drumuri comerciale, va cunoaşte sub prima dinastie amorită (1894 î.Hr.-1595 î.Hr.) o ascensiune politică. Babilonul a dominat Mesopotamia întreagă în cursul domniei regelui Hammurabi (1792 î.Hr.-1750 î.Hr. sau 1730 î.Hr.-1685 î.Hr.) şi după prăbuşirea statului asirian, în epoca lui Nabucodonosor al II-lea (604 î.Hr.-562 î.Hr.). În epoca domniei lui Hammurabi, rege al Babilonului, s-a elaborat o culegere de legi, păstrată într-o lungă inscripţie redactată cu litere cuneiforme şi cunoscută ca şi Codul lui Hammurabi. Scrierea este alcătuită din 3 părţi: un prolog, o grupare de 280 de articole şi un epilog. Codul lui Hammurabi a fost descoperit de arheologul J. de Morgan, în apropierea localităţii Susa, în 1902.
Perioada asiriană
Războiul dintre Asiria şi Babilon a condus la rivalitatea dominării Mesopotamiei. În cele din urmă, în anul 729 î.Hr., Babilonul este cucerit de asirieni şi distrus în 689 î.Hr. După prăbuşirea Imperiulu asirian, Babilonul este reconstruit.

Noul imperiu babilonian
Un nou rege chaldeu a fost încoronat ca rege al Babilonului-acesta se numea Nabucodonosor care a renăscut Babilonul. A reconstruit Regatul Babilon, devenind un mare imperiu prin cuceririle teritoriale: Asiria, Siria, Fenicia şi Iudeea.


Grădinile suspendate

În anul 587 î.Hr, Nabucodonosor al II-lea a reprimat revolta iudeilor coduşi de Zedechia, a dărâmat Ierusalimul, iar pe locuitori i-a dus în aşa-numita "robie"; însă dominaţia Babilonului a durat numai o jumătate de secol: "Au dărâmat zidurile Ierusalimului, au pus foc tuturor caselor lui şi au nimicit toate lucrurile scumpe. Pe cei care au scăpat de sabie, Nebucadneţar i-a dus prinşi la Babilon. Ei au fost supuşi, lui şi fiilor lui, până la stăpânirea împărăţiei Perşilor" (II Cronici XXXVI, 19-20).
Cucerirea Babilonului de către perşi
Potrivit Bibliei, proorocul Daniel i-ar fi prezis în visul nepotului lui Nabucodonosor sau într-o minune a lui Dumnezeu, decăderea Imperiului Babilonian. În cele din urmă, după moartea lui Nabucodonosor, a urmat la tron regele Belşaţar. Perşii şi mezii au atacat Babilonul şi l-au cucerit, iar pe regele Belşaţar l-au ucis, în 539 î.Hr.
Elenismul
După decăderea Imperiului Persan, Alexandru cel Mare a cucerit Babilonul. Acesta a devenit capitala imperiului său şi locul unde a murit.
Descriere
Nabucodonosor a făcut Babilonul unul dintre cele mai bogate oraşe din lume. Principala intrare în oraş era poarta zeiţei Iştar, era acoperită cu ceramică smălţuită de culoare albastră. Urmează Grădinile Suspendate, pline cu arbori şi plante din Persia. Urmează Turnul lui Marduk, înalt de 91 m (probabil Turnul Babel).

Babilonul în Biblie
În capitolul "Facerea", după potop, oamenii au construit un turn şi o cetate numită Babilon. Turnul a primit numele de Babel (confuzie). Aceasta fiindcă Dumnezeu a amestecat limbile oamenilor şi astfel aceştia s-au răspândit în lume. Tot în Biblie scrie şi despre faptul că babilonienii i-au cucerit pe evrei pe vremea profetului Daniel.
Babilonul de azi

În prezent, se află capitala Irakului-Bagdad. Din cauza războiului si dictaturii lui Sadam Husein, multe edificii au fost luate de alte ţări, iar altele urmează sa fie reconstruite.

sursa: ro.wikipedia.org
avatar
Johnny
Admin

Numarul mesajelor : 185
Data de inscriere : 30/06/2009
Varsta : 35
Localizare : VN

Vezi profilul utilizatorului http://www.metafizica.info

Sus In jos

Re: Babilonienii

Mesaj Scris de pitiulian la data de Sam Apr 03, 2010 1:27 pm

Harta:
Harta dupa spusele lui Alexandru cel Mare (323BC)


Poarta Ishtar:Zidurile:
Cladirea Babilonului:

avatar
pitiulian

Numarul mesajelor : 107
Data de inscriere : 28/03/2010
Varsta : 33
Localizare : Space

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Babilonienii

Mesaj Scris de marcu la data de Sam Apr 03, 2010 2:59 pm

bune hartile
avatar
marcu

Numarul mesajelor : 37
Data de inscriere : 08/11/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Babilonienii

Mesaj Scris de laurentiu la data de Sam Apr 03, 2010 4:41 pm

da, o civilizatie extraordinara
din toate punctele de vedere
ca suprafata era cat londra de azi, ceea ce pentru acele vremuri era imens
ca frumusete arhitecturala inca nu a fost egalat
oricum teritoriul actualului irak a gazduit mai multe civilizatii infloritoare
exemplu sumerul-prima civilizatie conform stiintei actuale
avatar
laurentiu

Numarul mesajelor : 129
Data de inscriere : 09/08/2009
Varsta : 41

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Babilonienii

Mesaj Scris de Johnny la data de Lun Apr 05, 2010 10:53 pm

acesti babilonieni au gazduit si una dintre cele 7 minuni ale lumii antice (superbele gradinu suspendate) si mai scrie intr-o carte ca asteptau venirea lui Iisus, dar nu era menit sa vina la ei
avatar
Johnny
Admin

Numarul mesajelor : 185
Data de inscriere : 30/06/2009
Varsta : 35
Localizare : VN

Vezi profilul utilizatorului http://www.metafizica.info

Sus In jos

Re: Babilonienii

Mesaj Scris de andrei81 la data de Mar Apr 06, 2010 10:24 am

mi-as dori ca macar sa visez intr-o noapte orasul asta asa cum era el in vremurile alea, ca si cum as trece prin el Wink
avatar
andrei81

Numarul mesajelor : 34
Data de inscriere : 08/11/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Babilonienii

Mesaj Scris de pitiulian la data de Mar Apr 06, 2010 2:54 pm

Frumos vis,am sa mai vin cu noi info.
avatar
pitiulian

Numarul mesajelor : 107
Data de inscriere : 28/03/2010
Varsta : 33
Localizare : Space

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Babilonienii

Mesaj Scris de pitiulian la data de Dum Apr 11, 2010 12:42 pm

Cetatea Ur din Caldeea
Avraam a fost un om deosebit, el a fost ales de Dumnezeu in planul Sau si peste timp el va devenii "tatal tuturor credinciosilor", pentru faptul ca a fost primul om care a crezut pe Dumnezeu pe cuvant pentru promisiunile pe care Dumnezeu le-a facut lui, fara ca sa vada ceva implinindu-se imediat in sensul acesta. Biblia ne spune in cartea Geneza, ca Avram s-a nascut in cetatea Ur din Caldeea. In aceasta cetate traia familia lui si in acelasi loc s-a nascut si el, aici a copilarit, a crescut si a ajuns sa se casatoreasca. Ca orice om normal Avram avea rude, prieteni si cunostinte in cetatea Ur. Nu e asa de usor sa pleci dintr-un loc unde te cunoaste toata lumea si in care ai copilarit. Dar Domnul i-a spus sa plece din acesta cetate si sa se duca in locul pe care El il va arata.
Despre cetatea Ur se spune ca a fost un oras de seama, utilat cu toate descoperirile stiintei din acel timp, desi mai tarziu Ur pare a fi disparut din istorie. Cetatea Ur apare si in lucrarile mai multor istorici şi geografi arabi, care il mai numesc si "Oraşul Lunii". A fost fondat, dupa scrierile lor, cumva in jurul anului 4.000 î.H. Tot aici a fost scrisă prima epopee clasică a literaturii antice, Ghilgameş.
Descoperirile arheologice din acest loc au pus serios pe ganduri pe oamenii de stiinta. Ideea precum ca popoarele din acel timp ar fi fost o civilizatie primitiva ar trebuie inlaturata sau reformulata in acest caz. Nu se stie sigur daca descoperirile stiintei din sec. XXI le-ar putea intrece pe cele din acel timp, gradul de civilizatie din aceasta cetate fiind foarte inalt.
Un sir de descoperiri arheologice ne vorbesc despre aceasta cetate Ur, astfel ca undeva in 1854 J.E.Taylor a facut sapaturi arheologice la Tell Muquyyar, 150 mile nord-vest de Golful Persic si a descoperit vechea cetate Ur. Mai tarziu in 1918, H.R.Hall, va continua aceste sapaturi sub indrumarea si sprijinul Muzeului Britanic. Apoi intre anii 1922-1934, Muzeul Britanic si Muzeul Universitatii din Filadelfia, depun eforturi comune la aceste sapaturi cu echipe de cercetatori sub conducerea vestitului arheolog Sir Leonard Woolley.
Aceste sapaturi au scos la lumina ca cetatea Ur avea o civilizatie foarte avansata. Templele, palatele, casele si mormintele dezgropate arata ca, cu 2500 de ani i.d.Cr., ei aveau instrumente muzicale, aveau bijuterii, felurite unelte, carute (descoperisera deja roata…) si animale de povara, arme de arama. Cunosteau prelucrarea metalelor, a pietrelor pretioase; faceau comert cu arama, pe care o aduceau din muntii Anatoliei, cu aur, cu fildes, cu anumite pietre si cu lemn. Aveau unele fabrici sau ateliere unde produceau textile, metale si bunuri de consum. Din fericire pentru arheologie, cei din Ur intocmeau chiar si documente pentru toate tranzactiile lor. Astfel s-au gasit facturi sau scrisori de trasura, acte de imprumuturi, contracte, sentinte judecatoresti, dari de seama, jurnale de casa, precum si lectii de scoala. Educatia a atins un inalt nivel de dezvoltare. Se cunostea tabla inmultirii si a impartirii, extragerea radacinii patrate si a cubului si se faceau exercitii de geometrie. Casele erau cu doua etaje si aveau câte 10 pâna la 20 de camere.
In fata acestor lucruri arheologul Sir Woolley spune: "Continutul mormintelor ilustreaza o stare foarte inalta de dezvoltare a societatii de tip urban, a acelei societatii in care arhitectul era familiar, cu toate principiile de baza in ale constructiei cunoscute noua azi... mestesugarii in metal posedau o cunostinta a metalurgiei si o dibacie tehnica careia putini ii puteau rivaliza; negustorii isi purtau marfurile pâna departe si tineau evidente scrise de tranzactiile lor; armata era bine organizata si biruitoare; agricultura era prospera si marea bogatie a dat loc luxului... si cum s-a demonstrat deja... aceasta civilizatie avea vechime de mai multe secole”.
Astfel ca arheologia ne confirma istoria lui Avram, ca persoana care a existat cu adevarat si nu o legenda sau mit. De asemeni timpul ne arata ca Biblia cuprinde tot ce a existat pe pamant in textele sale precum si cuvantul care spune " nu este nimic nou sub soare.." Nu stim daca putem spune ca nu aveau computere, dar este cert ca erau foarte apropiati de tehnologia din sec XXI si in unele cazuri poate chiar au depasit-o....
avatar
pitiulian

Numarul mesajelor : 107
Data de inscriere : 28/03/2010
Varsta : 33
Localizare : Space

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Babilonienii

Mesaj Scris de Johnny la data de Mar Apr 13, 2010 8:00 pm

eu cred ca unele civilizatii care au trait in urma cu milenii, au fost cu mult peste noi ... si aici ma refer in special la Atlantida care se spune ca lucrau cu cristale si care au ajuns atat de evoluati incat au parasit Terra pt ca nu mai aveau ce face aici
avatar
Johnny
Admin

Numarul mesajelor : 185
Data de inscriere : 30/06/2009
Varsta : 35
Localizare : VN

Vezi profilul utilizatorului http://www.metafizica.info

Sus In jos

Re: Babilonienii

Mesaj Scris de pitiulian la data de Mar Apr 13, 2010 9:13 pm

Atlantida a parasit pamantul pentru ca au gresit.
Si nu cred ca au plecat toti.
Probabil ca anumiti regii si regine din intrega lume pe durata de 500-2000 de ani de la plecarea lor au condus diferite regiuni cum ii egipt,india,etc
Si au ridicat mormite cu cunostintele pe care le aveau,logic ca cei care au ramas nu erau ingineri.
Ce dezastru sa produs,nu stim inca.
Ce a ramas a fost o simpla colonie.
Din punctul meu de vedere ii posibil ca atlantida era pozitionata pe o imensa insula adica toate continetele la un loc.
Iar ce au vrut iei sa faca a dus la aparitia continetelor de astazi.
Si au fost nevoiti sa plece din cauza dezastrului produs de iei.
In acest caz cine stie sub ce munte gasim tehnologie ingropata de 10000 de ani.
Cine stie??????
confused
avatar
pitiulian

Numarul mesajelor : 107
Data de inscriere : 28/03/2010
Varsta : 33
Localizare : Space

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Babilonienii

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum